Follow by Email

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Cupcakes λεμονιού – νηστίσιμα

Υλικά :


3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 1/4 κούπας ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
2/3 κούπας ηλιέλαιο
3 κγ κονιάκ
1 κουτάκι σόδα υγρή (αναψυκτικό)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά λάδι – ζάχαρη – σόδα -λεμόνι – baking –κονιάκ αλεύρι
Μοιράζουμε σε φορμίτσες  για cupcakes στις οποίες έχουμε βάλει χάρτινες θήκες και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και αφού κρυώσουν διακοσμούμε με τη βουτυρόκρεμα.
Η Βουτυρόκρεμα είναι η κλασική συνταγή (βούτυρο- ζάχαρη άχνη)  στην οποία αντικατέστησα το γάλα με γάλα σόγιας και ενίσχυσα με 1 ακόμα κουταλάκι βανίλιας.
Extra tip : προσθέστε στο μείγμα ένα – δύο κγ παπαρουνόσπορο, δίνει φίνα γεύση και υπέροχη υφή!!
Τη συγκεκριμένη συνταγή τη φτιάχνω και εκτός περιόδου Νηστείας γιατί είναι ελαφριά και ενδείκνυται και για διατροφή ιδίως αν αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με ζάχαρη καστανή και αντί για βουτυρόκρεμα βάλετε απλό γλάσο ζάχαρης
 Εντυπωσιάζει τους πάντες και σας διαβεβαιώνω τα παιδιά ξετρελαίνονται.


Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα σε όλους!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου